Blog

Natuurlijk schrijf jij je niet zomaar in bij de eerste de beste opleider die je tegenkomt. Leer ons daarom beter kennen, bijvoorbeeld via onze blogs. We delen onze visie op leren en opleiden graag met jou, zodat je weet wat je kunt verwachten als je bij ons een opleiding komt volgen. Daarnaast vind je op deze pagina ook blogs die onze inhoudelijke visie behorend bij de werkvelden representeren. Mis je een onderwerp, of wil je reageren? Weet je welkom en mail ons op info@ponsacademie.nl. We gaan graag met je in gesprek.

Alle berichten
  • Alle berichten
  • Algemeen
  • Financieel dienstverlener
  • Inclusiviteit & Diversiteit
  • Management
  • Veerkracht
  • Vrijwilligersmanagement
  • Weerbaarheid & agressie

Weerbaarheid vergroten met deze oefeningen

Werken aan weerbaarheid doe je het vooral door ervaringsleren. Met psychofysieke werkvormen ervaart een cursist wat werkt en vergroot zo onbewust zijn weerbaarheid.

Iedere weerbaarheidsbegeleider is continu op zoek naar leuke, ervaringsgerichte werkvormen: in dit blog geven we je er vier.

Dossier Agressiehantering

Agressie is specifiek gedrag dat iemand (on)bewust kan inzetten om iets duidelijk te maken, om iets kapot te maken of zelfs een ander schade toe te brengen. Er zijn veel verschillende theorieën die beschrijven waaruit agressie haar oorsprong vindt.

Wil je goed omgaan met agressief gedrag, wil je meer weten over het de-escaleren van agressief gedrag, of wil je hier juist een professionele en adviserende rol in uitvoeren?

Dynamisch leidinggeven op meerdere niveaus

Er zijn weinig thema’s waar zo veel over geschreven is als over leiderschap. Een relatief nieuwe term is het ‘dynamisch leidinggeven’. Er zijn verschillende definities van dynamisch leidinggeven. In de kern komt het er op neer dat je verschillende stijlen van leidinggeven afwisselt, afhankelijk van de omgeving en je team. Natuurlijk moet een leidinggevende helder…

Dossier Veerkracht

Wil jij ervoor zorgen dat jouw (kwetsbare) doelgroep goed om kan gaan met tegenslagen? Ze begeleiden om tegenslagen goed te verwerken en wil je de veerkracht van je doelgroep opkrikken naar een hoger niveau?

In dit dossier willen we je graag extra informatie geven omtrent veerkracht.

Werken als financieel dienstverlener, net dat stapje extra

Het werk van een financieel dienstverlener is er, door diverse ontwikkelingen, niet eenvoudiger op geworden.

In dit blog vertellen we je over problematiek vanuit het werkveld en wat je kunt verbeteren om je cliënten beter te helpen.

Een opleiding volgen tijdens Corona/lockdown. Wat kun je van Pons verwachten?

Onze coronaregels tijdens de lesdagen, lessen tijdens de lockdown én het voordeel van studeren tijdens een lockdown.

Lees het in ons blog.

Ontvang de nieuwsbrief

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Zoek binnen de website

Ontvang de nieuwsbrief

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Zoeken binnen de website