Blog

Natuurlijk schrijf jij je niet zomaar in bij de eerste de beste opleider die je tegenkomt. Leer ons daarom beter kennen, bijvoorbeeld via onze blogs. We delen onze visie op leren en opleiden graag met jou, zodat je weet wat je kunt verwachten als je bij ons een opleiding komt volgen. Daarnaast vind je op deze pagina ook blogs die onze inhoudelijke visie behorend bij de werkvelden representeren. Mis je een onderwerp, of wil je reageren? Weet je welkom en mail ons op info@ponsacademie.nl. We gaan graag met je in gesprek.

Alle berichten
  • Alle berichten
  • Algemeen
  • Financieel dienstverlener
  • Inclusiviteit & Diversiteit
  • Management
  • Streetcare
  • Veerkracht
  • Vrijwilligersmanagement
  • Weerbaarheid & agressie

Crimineel gedrag bij jongeren

Steeds meer jongeren dreigen af te glijden richting de (lichte) criminaliteit. Het begint veelal met kleine drugshandel. De cijfers van jeugdcriminaliteit lijken echter een spectaculaire daling te kennen. Dit heeft veelal te maken met de verminderde politiecapaciteit en daarmee ook de verminderde pakkans.

Lees verder

Over straatcultuur onder jongeren

Straatcultuur is een gezamenlijk gedragen gevoel onder groepen jongeren die zich veelal op straat ontmoeten. Het is overigens niet altijd per definitie een gevoel wat leeft onder jongeren die zich op straat ontmoeten. Het is een culturele uiting onder jongeren met een geheel ander normen en waardenkader dan de zogeheten ‘burgercultuur’. Deze term…

Lees verder

Agressieproblematiek binnen verschillende sectoren

‘Agressie’ is eigenlijk een container begrip voor allerlei vormen van (ernstig) grensoverschrijdend gedrag. Iedere professional die de periodiek verplichte hanteren van agressie trainingen volgt, kent de stelregel: ‘Emotie mag, agressie niet’. Hoewel er niets op deze stelregel af te dingen is, ligt dit in de praktijk vaak wat ingewikkeld. Immers: iemand die heel boos is…

Lees verder

Wat is weerbaarheid?

Weerbaar zijn betekent dat je op een passende manier voor jezelf op kunt komen. De meeste mensen denken bij niet weerbaar gedrag aan mensen die niet voor zichzelf op durven te komen en wellicht gepest worden. Maar ook agressief gedrag, gedrag waarin je over de grenzen van een ander gaat, is niet weerbaar.

Lees verder

Over verschillende soorten agressie

Iedereen heeft wel een beeld van wat agressie is, een veel gehanteerde definitie van agressie is: “het gebruiken, of willen gebruiken, van geweld”. Dit lijkt een objectieve definitie. Niets is minder waar, want: wanneer is iets geweld, wanneer is iets een dreiging, en wie bepaalt dat?

Lees verder

Weerbaarheid vergroten met deze oefeningen

Werken aan weerbaarheid doe je het vooral door ervaringsleren. Met psychofysieke werkvormen ervaart een cursist wat werkt en vergroot zo onbewust zijn weerbaarheid.

Iedere weerbaarheidsbegeleider is continu op zoek naar leuke, ervaringsgerichte werkvormen: in dit blog geven we je er vier.

Lees verder

Dossier Agressiehantering

Agressie is specifiek gedrag dat iemand (on)bewust kan inzetten om iets duidelijk te maken, om iets kapot te maken of zelfs een ander schade toe te brengen. Er zijn veel verschillende theorieën die beschrijven waaruit agressie haar oorsprong vindt.

Wil je goed omgaan met agressief gedrag, wil je meer weten over het de-escaleren van agressief gedrag, of wil je hier juist een professionele en adviserende rol in uitvoeren?

Lees verder

Dynamisch leidinggeven op meerdere niveaus

Er zijn weinig thema’s waar zo veel over geschreven is als over leiderschap. Een relatief nieuwe term is het ‘dynamisch leidinggeven’. Er zijn verschillende definities van dynamisch leidinggeven. In de kern komt het er op neer dat je verschillende stijlen van leidinggeven afwisselt, afhankelijk van de omgeving en je team. Natuurlijk moet een leidinggevende helder…

Lees verder

Dossier Veerkracht

Wil jij ervoor zorgen dat jouw (kwetsbare) doelgroep goed om kan gaan met tegenslagen? Ze begeleiden om tegenslagen goed te verwerken en wil je de veerkracht van je doelgroep opkrikken naar een hoger niveau?

In dit dossier willen we je graag extra informatie geven omtrent veerkracht.

Lees verder

Werken als financieel dienstverlener, net dat stapje extra

Het werk van een financieel dienstverlener is er, door diverse ontwikkelingen, niet eenvoudiger op geworden.

In dit blog vertellen we je over problematiek vanuit het werkveld en wat je kunt verbeteren om je cliënten beter te helpen.

Lees verder

Ontvang de nieuwsbrief

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Zoek binnen de website

Ontvang de nieuwsbrief

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Zoeken binnen de website