STAP-Budget-gratis-cursus-bij-Pons-Academie

Trauma-sensitief Werken voor trainers en coaches

Het lichaam spreekt …

We kennen het allemaal: deelnemers, cliënten of coachees die opeens wegkijken, verstarren of in huilen uitbarsten. Je vraagt je af wat je hebt gemist of hoe je hier het beste op kunt reageren. Je wilt de deelnemer of coachee graag ondersteunen, maar moet ook rekening houden met de groep of met je programma. In deze driedaagse leer je trauma-sensitief te werken. Je leert te zien hoe iemand eraan toe is en wat je kunt doen om iemand te ondersteunen. Vanzelfsprekend binnen het kader van je training of je begeleidingstraject.

STAP-Budget-gratis-cursus-bij-Pons-Academie

Na het volgen van de cursus ben jij in staat om

 • Traumaresponsen bij je deelnemers, cliënten of coachees te herkennen;
 • Te herkennen hoe iemand eraan toe is;
 • Je deelnemer, cliënten s en coachees beter te ondersteunen;

Deze interactieve scholing brengt de theorie en praktijk bij elkaar en biedt concrete handvatten om de stof met succes toe te passen. We werken psycho-fysiek en ervaringsgericht.

Je leert stress- en traumaresponsen te begrijpen in de context van de polyvagaaltheorie, zodat je je deelnemers en coachees zowel via ervaringsgerichte oefeningen als eenvoudige psycho-educatie kunt ondersteunen om tot herstel van evenwicht te komen, ook buiten jouw training of sessie.

Speciale aandacht krijgt het werken met jeugdigen.

Voor wie is deze cursus?

Deze scholing is bedoeld voor mensen die met kwetsbare groepen of individuen werken. We hebben een psychofysieke insteek, daarom is de scholing met name geschikt voor:

 • Weerbaarheidstrainers en -coaches;
 • Coaches en trainers veerkracht;
 • PMT-ers;
 • Woon- of programmabegeleiders
 • Jongerenwerkers
 • Docenten lichamelijke opvoeding
 • Agressietrainers
 • Allround coaches of - trainers

Praktische informatie

Deze driedaagse vindt in het voorjaar plaats op drie woensdagen: op 14, 21 en 28 juni 2023 in Sportcentrum Olympos Utrecht Science Park. De lestijden zijn: 9.30 - 16.30 uur.

In het najaar van 2023 wordt deze driedaagse cursus nogmaals georganiseerd en wel op de volgende dagen: dinsdag 21 november, donderdag 30 november en donderdag 7 december.

 

Accreditatie

Jeugdprofessionals aangesloten bij de SKJ ontvangen 16,50 PE-punten (SKJ213444). Vaktherapeuten opgenomen in het Register Vaktherapie ontvangen 16 PE-punten. Andere PE-punten nodig? Laat het weten!


 

Kosten

De vergoeding bedraagt € 850,00, inclusief lesmateriaal, koffie, thee en een lekkere lunch.

 

Trainer

Karin-Bosveld-Pons-Academie

Karin Bosveld

Trauma-sensitief therapeut

Karin is docent, trainer en leertherapeut voor therapeuten in opleiding en heeft daarnaast een praktijk voor traumasensitieve, lichaamsgerichte psychosociale therapie. Zij was eerder coördinator en docent van de post-HBO opleiding voor mindfulnesstrainers en ontwikkelaar van de minor Mindful Communiceren. Zij schreef o.a. Eenvoudig Mindful (2011) en Meer rust in je hoofd (2014).

Karin leert je hoe je ‘mindful’ (dat wil zeggen met aandacht voor ‘binnen’ en ‘buiten’) kunt trainen en coachen, en op een lichte manier een veilige leerruimte creëert, waarbij traumaresponsen veilig ontvangen en begeleid kunnen worden.

Contact met (P)ons

Wil je meer informatie, of wil je gewoon even kennismaken? We zijn gevestigd in een prachtig pand, waar je van harte welkom bent voor een kop koffie.

Stuur ons een e-mail of bel ons:

Berendineke
Berendineke.steenbergen@ponsacademie.nl
06 1213 8968

Arno
Arno.deleeuw@ponsacademie.nl
06 1213 8955

 

Inschrijven & informatie