Begeleiden van Ondermijnende Jeugd

Een nieuw perspectief op de verharding van jongerencultuur.

Een jeugd-professional heeft het niet altijd gemakkelijk. Je moet je bewegen op verschillende niveaus en contact houden met verschillende partijen om het beste voor je jongere gedaan te krijgen. Sommige jongeren worden bovendien meegezogen in de straatcultuur en (licht) crimineel gedrag, met alle extra problemen van dien.

Wil jij die uitstekende jeugd-professional worden die het maximale voor de jongere kan bereiken? Laagdrempelige en effectieve ondersteuning bieden? Zorgen dat je grip krijgt op de jongeren waar jij mee werkt? Voorkomen dat er traumatische maatregelen zoals uithuisplaatsing genomen moeten worden? Laat je inspireren op onze mooie opleiding!

Startdatum
14 november 2024

Lesdagen
7 dagen van 09:30 - 16:30

Lesgeld
Vanaf € 1.695,-

Locatie
Het Hoogeland Utrecht

Na het volgen van deze opleiding ben jij in staat om

  • Beter aan te sluiten bij de jongere zodat je hem optimaal kunt ondersteunen;
  • Grenzen te stellen vanuit verbinding;
  • Cultuursensitief te werken met jonge ondermijners;
  • Aan te sluiten bij belangrijke stakeholders zoals Jeugdzorg en gemeentes zodat je in je begeleiding meer kunt bereiken;
  • Te voorkomen dat jongeren verleid worden naar crimineel gedrag;
  • Een betere samenwerking te bereiken met partner organisaties uit je eigen regio;
  • Meer te bereiken in de begeleiding van ‘jouw’ jongeren;
  • Veerkracht van het gezin te vergroten;
  • Verandering te creëren binnen je eigen organisatie.

Deze opleiding biedt je meer kennis over je doelgroep en de straatcultuur én geeft je handvatten om de jeugdigen beter te begeleiden en meer resultaat te boeken. Je zult ook merken dat je je na afloop veel beter kunt profileren en bij de verschillende stakeholders veel meer voor elkaar krijgt. Je verdiept en groeit dus als professional.

Deze interactieve opleiding brengt de theorie en praktijk samen via zeven lesdagen en een afrondend examen en het nodige thuiswerk. Profiteer van persoonlijke begeleiding tijdens en na de opleiding om de stof optimaal toe te passen in de praktijk.

Je werkt binnen deze opleiding binnen drie gebieden om excellentie te bereiken. Je doet kennis op over de doelgroep, straatcultuur en life course criminology, je verdiept je kennis en vaardigheden op methodisch gebied, precies passend bij de doelgroep waar jij mee werkt. En we ondersteunen je in je eigen ontwikkeling om bij de verschillende stakeholders en partijen meer te bereiken.

Voor wie is deze opleiding?

Met een opleiding Begeleiden van Ondermijnende Jeugd komen jij en de jongeren waar jij mee werkt, beter tot hun recht. Ervaring leert dat deze opleiding van grote waarde is voor:

  • Straathoekwerkers;
  • Jongerenwerkers;
  • Jeugdhulpverleners;
  • Medewerkers jeugdzorg;
  • Onderwijsprofessionals

Je hebt ervaring in het werken met jongeren en wilt je graag verder verdiepen. Je hebt een hbo-diploma in het domein Social Work, Pedagogiek, Toegepaste Psychologie of in het onderwijs. Ook als je geen formeel diploma maar wel een hbo- werk en denkniveau hebt, ben je welkom. Bij twijfel aan je geschiktheid als kandidaat, toetsen we dit in een intakegesprek.

Locatie en lesdagen

De volgende lichting start in het najaar van 2024. De lesdagen vinden plaats op donderdag in Utrecht en zijn gepland van 9.30 uur tot 16.30 uur.

 

Lesdag 1 14-11-2024
Lesdag 2 28 -11-2024
Lesdag 3 12-12-2024
Lesdag 4 9-1-2025
Lesdag 5 23-1-2025
Lesdag 6 6-3-2025
Lesdag 7 20-3-2025
EXAMEN 5-6-2025

Praktische informatie

Groepsgrootte

Er kunnen maximaal 12 deelnemers tegelijk aan deze opleiding deelnemen.

Lesmateriaal

Vanzelfsprekend ontvang je van ons al het benodigde lesmateriaal zoals een studiehandleiding en een handboek.

Studiebelasting

De opleiding bestaat uit meerdere lesdagen, individuele opdrachten en een examen. Ga uit van een totale studiebelasting van ongeveer 110 uur, waar ook het uitwerken van meerdere opdrachten bij inbegrepen zit. De globale verdeling ziet er als volgt uit:

  • 7 lesdagen met een duur van 6 uur (9.30 tot 16.30 uur waarvan een uur pauze voor lunch en koffie), per lesdag ongeveer 6 uur aan voorbereiding.
  • 1 examendagen van 8 uur en 8 uur voorbereiding;
  • Een eindopdracht

Diploma & accreditatie

Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je een geaccrediteerd diploma. Het bijbehorende eindexamen afleggen is toegestaan wanneer;

  • Aan de aanwezigheidsplicht is voldaan;
  • Over alle opdrachten gedurende de opleiding gemiddeld een 6 of hoger is gescoord.

De post-hbo opleiding Begeleiden van Ondermijnende Jeugd is goedgekeurd door de accreditatiecommissie van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd voor 64 punten in de categorie Formeel leren - Scholing (SKJ214422).

Lesgeld

Jouw investering is € 1.795,-. Benodigd lesmateriaal, alle literatuur en lunches zijn inbegrepen. Bij aanmelding voor 14 september 2024 profiteer je van onze vroegboekkorting en betaal je 1.695,-. De Pons Academie is vrijgesteld van BTW.

Kenniskring

Tijdens je studie kan je gratis deelnemen aan onze Kenniskring.

Het team

Kim Jolink

Kim Jolink-Verkuijlen

Ontwikkelaar methodiek 'Streetcare', straathoekwerker & auteur

Kim heeft 15 jaar ervaring in het begeleiden en ondersteunen van jongeren en hun gezinnen. Het grootste deel van deze 15 jaar heeft zij dit gedaan vanuit een rol als straathoekwerker. Haar kracht zit hem in het aansluiten bij jongeren "de straat" en jongeren en jongvolwassenen die moeilijk hun plek vinden in deze maatschappij. Zij is ontwikkelaar van de methodiek ‘Streetcare’ en auteur van het gelijknamige boek.

Pons-Academie-Sjors-Verdiesen

Sjors Verdiesen

Psychofysiek coach

Sjors is psychofysiek coach en werkt met jongeren aan de vergroting van hun weerbaarheid. Hij heeft een brede ervaring in de gespecialiseerde zorg en richt zich met name op gedragsproblematiek en mensen met een autisme spectrum stoornis. Voordat hij aan het werk ging als coach heeft hij een groot aantal opleidingen succesvol afgerond, onder meer het cios, hbo Social work, docent gevaarsbeheersing en een coachopleiding.

Angele Verkaaik

Nadezda Broshuis

Nadèzda Broshuis

(Team-) coach

Nadezda heeft Social Work en Theologie gestudeerd. Zij is, na tien jaar met vluchtelingen, migranten en slachtoffers van mensenhandel gewerkt te hebben, tegenwoordig werkzaam als hogeschooldocent aan de Hogeschool Utrecht. Daar is zij verantwoordelijk voor de vakken die te maken hebben met cultuur en religie. Zo is zij onder meer de coördinator en ontwikkelaar van de minor Islam en Samenleving.

Samora-Day-Meijerink-Pons-Academie

Samora Day-Meijerink

Samora Day-Meijerink

Samora is psycholoog en criminoloog. Zij is gespecialiseerd in life course criminology. Na een studie aan de Universiteit van Leiden werkt zij tegenwoordig als onderzoeker en docent aan verschillende hogescholen, waaronder Fontys Hogeschool.

Contact met (P)ons

Wil je meer informatie, of wil je gewoon even kennismaken? We zijn gevestigd in een prachtig pand, waar je van harte welkom bent voor een kop koffie.

Stuur ons een e-mail of bel ons:

Berendineke
Berendineke.steenbergen@ponsacademie.nl
06 1213 8968

Arno
Arno.deleeuw@ponsacademie.nl
06 1213 8955

 

Informatie

Wil je meer informatie over deze opleiding, weten of de opleiding bij je past of heb je een andere vraag? Laat je gegevens achter via ons contactformulier, dan komen we bij je terug.

Inschrijven

Naam*
Adresgegevens*
Contactgegevens*
Geslacht*
Geboortedatum & -plaats*
DD dash MM dash JJJJ
Factuurgegevens*. Graag alle gegevens, dus ook het e-mailadres en de eventuele kostenplaats.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Crimineel-gedrag-bij-jongeren-Pons-Academie