Opleiding Coach Veerkracht

Tegenslagen horen bij het leven. Gek genoeg ontbreekt het vaak aan de juiste begeleiding om ze goed te verwerken, met alle signalen van overbelasting tot gevolg.

Zie jij het in je directe omgeving dagelijks gebeuren dat mensen aan hun lot overgelaten worden, maar ontbreekt het je aan de kennis en/of vaardigheden om de veerkracht van je doelgroep op te krikken naar het gewenste niveau? Dan is de opleiding coach veerkracht de methode om iedereen hun stem terug te geven. Ongeacht of deze weer gehoord mag worden binnen je eigen organisatie, namens een groep kwetsbare jeugd of uit naam van een andere specifieke doelgroep.

Na het volgen van de opleiding ben jij in staat om

 • Via een onderbouwde methodiek veerkrachttrainingen te ontwikkelen en in te zetten voor groepen of individuen; 
 • Je doelgroep naast verbaal tevens psychofysiek uit te dagen;
 • Jezelf beter te profileren op het gebied van veerkracht en meer voldoening uit je huidige of een volgende functie te halen; 
 • Cliënten in staat te stellen op het toppen van hun kunnen te blijven presteren op individueel en groepsniveau na een eventuele tegenslag.

Deze interactieve cursus brengt tijdens de lesdagen de theorie en de praktijk samen. Profiteer van persoonlijke begeleiding tijdens en na de opleiding om de stof optimaal toe te passen in de praktijk.

Je leert je cliënten of coachees te begeleiden in de vergroting van hun veerkracht op basis van vier pijlers:

 • Gezonde copingstrategieën;
 • Bevorderen van een groeimindset;
 • Vergroting van de gezondheidsvaardigheden en
 • Bevordering van sociale interactie.

Opleiding Coach Veerkracht Pons Academie

Voor wie is deze opleiding?

Met de handvatten die je binnen de opleiding coach weerbaarheid krijgt aangereikt, ben je in staat om de veerkracht van je cliënten, werknemers of collega van een boost te voorzien. Het begeleidingstraject dat je vervolgens kunt bieden, komt goed van pas wanneer je actief bent als;

 • Gespecialiseerd, of allround-coach;
 • HRM medewerker;
 • Begeleiders van kwetsbare groepen jongeren of ouderen;
 • Allround of specifiek trainer.

Opleiding Coach Veerkracht Pons Academie

Locatie en lesdagen

De lesdagen zijn in Utrecht gepland van 9:30 tot 16:30 uur. De eerstvolgende groep start  op 11 oktober (lesdagen op maandagen en één woensdag). Deze groep is bijna vol. In de lente van 2022 starten we opnieuw, de lesdagen zijn (onder voorbehoud) dan gepland op de dinsdagen: 8 en 22 maart, 5 en 19 april, 10 en 31 mei, 7 juni en 5 juli. Vast aanmelden voor de lente van 2022? Dat kan! Geef dat dan aan in het opmerkingenveld.

 

Lesdag 1 11 oktober 2021
Lesdag 2 1 november 2021
Lesdag 3 15 november 2021
Lesdag 4 6 december 2021
Lesdag 5 20 december 2021
Lesdag 6 10 januari 2022
Lesdag 7 2 februari 2022
Lesdag 8 (afronding) 14 maart 2022

Groepsgrootte

Er kunnen maximaal 12 deelnemers tegelijk aan deze opleiding deelnemen.

Lesmateriaal

Een studiehandleiding, meerdere hand-outs en een studieboek behoren tot het lesmateriaal. Dit materiaal is inbegrepen bij de opleiding.

Studiebelasting

De korte post-hbo opleiding is vormgegeven in een zevental lesdagen en een examendag Ga uit van een totale studiebelasting van ongeveer 110 uur, waar ook het uitwerken van meerdere opdrachten bij inbegrepen zit. De globale verdeling ziet er als volgt uit; 

 • 7 lesdagen met een duur van 6 uur (9.30 tot 16.30 uur waarvan een uur pauze voor lunch en koffie), per lesdag ongeveer 6 uur aan voorbereiding; 
 • 1 examenmoment met een presentatie aan de groep; 
 • Een uitgewerkt begeleidingstraject.

Opleiding Coach Veerkracht Pons Academie

Diploma & accreditatie

Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je een door onderstaande instellingen geaccrediteerd diploma. Het, ter afronding, afleggen van het individuele coachgesprek is toegestaan wanneer; 

 • De student actief deelneemt aan alle lesdagen;
 • Aan de aanwezigheidsplicht van 100% is voldaan. 

De post-hbo opleiding Coach Veerkracht is goedgekeurd door de accreditatiecommissie van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd voor 44 geaccrediteerde punten (accreditatienummer/ID-nummer: SKJ204810)

 

Deelname aan Opleiding Coach Veerkracht (ID nummer: 401938) levert 71 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde professionals. Is 1 ontwikkelactiviteit van 71 uur voor de bij Registerplein geregistreerde Sociaal Werker, cliëntondersteuner, GGZ-agoog, GHO, Maatschappelijk werker, Mantelzorgmakelaar, Psychodiagnostisch Werker en Sociaal Agoog.

Deelname aan de Opleiding Coach Veerkracht (210225-PA-001) levert 48 PE-punten op voor bij de NOBCO aangesloten coaches.

Kosten

Jouw investering is € 1.495,-. Benodigd lesmateriaal, alle literatuur en lunches zijn hierbij inbegrepen. Dit lesmateriaal bestaat uit een studiehandleiding, meerdere hand-outs en een studieboek.

Bij aanmelding twee maanden voor de eerste lesdag, profiteer je van onze vroegboekkorting en betaal je € 1.420,25

Soms kun je de studiekosten van de belasting aftrekken.
Meer informatie vind je op de site van de Belastingdienst

Kenniskring

De kosten zijn inclusief deelname aan de Kenniskring voor het huidige en het volgende kalenderjaar.

Opleiding Coach Veerkracht Pons Academie

 • Berendineke Steenbergen

  Partner Pons Academie

Berendineke Steenbergen

Berendineke is sociaal wetenschapper en bedrijfskundige. Sinds 2001 is zij methodiekontwikkelaar en opleider.

In 2016 verscheen het ‘Handboek weerbaarheid’ waarin zij, samen met anderen, de ontwikkelde methodiek beschrijft.

 • Pons Academie | Over Angele

  Angele Verkaaik

  Docent & Trainer

Angele Verkaaik

Angele is docent/trainer en supervisor aan de Hogeschool Utrecht (HU). Daarnaast verzorgt zij trainingen op het gebied van agressie en grensoverschrijdend gedrag en is opleider van weerbaarheids- en agressietrainers. Voor het kenniscentrum van de HU deed zij onderzoek naar agressie in de zorgsector.

 • Pons Academie | Over Susanne

  Susanne Verhoeven

  Bewegingsdeskundige

Susanne Verhoeven

Haar topsportcarrière als meervoudig Nederlands kampioen Judo en Jiu-Jitsu hebben Susanne tot een leven in het teken van ‘omgaan met agressie en weerbaarheid’ geleid. Als bewegingskundige heeft zij talloze cursussen verzorgd op het gebied van gevaarsbeheersing, omgaan met agressie en weerbaarheid.

 • Maria Voskuilen

  Coach en trainer

Maria Voskuilen

Na jarenlang op wilskracht in het bedrijfsleven gewerkt te hebben, ontdekte ik hoe ik meer vanuit zijnskracht kan leven. En dat geeft veerkracht! Inmiddels geef ik coaching en training in het versterken van vitaliteit en veerkracht binnen diverse organisaties. Ik combineer een lichaamsgerichte benadering met een psychologische invalshoek. Resultaat is beweging.

 • Sjors Verdiesen

  Coach en trainer

Sjors Verdiesen

Sjors is psychofysiek coach en werkt met jongeren aan de vergroting van hun weerbaarheid en veerkracht. Hij heeft een brede ervaring in de gespecialiseerde zorg en richt zich met name op gedragsproblematiek en mensen met een autisme spectrum stoornis. Voordat hij aan het werk ging als coach heeft hij een groot aantal opleidingen succesvol afgerond, onder meer het cios, hbo Social Work, docent gevaarsbeheersing en een coachopleiding.

Meer informatie

Wil je meer informatie, of wil je gewoon even kennismaken? We zijn gevestigd in een prachtig pand, waar je van harte welkom bent voor een kop koffie.

Stuur ons een e-mail of bel ons:

Berendineke
Berendineke.steenbergen@ponsacademie.nl
06 1213 8968

Arno
Arno.deleeuw@ponsacademie.nl
06 1213 8955

Meer lezen?
Bekijk ons blog

Schrijf je nu in

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.