Opleiding Coach Veerkracht

Tegenslagen horen bij het leven. Gek genoeg ontbreekt het vaak aan de juiste begeleiding om ze goed te verwerken, met alle signalen van overbelasting tot gevolg.

Zie jij het in je directe omgeving dagelijks gebeuren dat mensen aan hun lot overgelaten worden, maar ontbreekt het je aan de kennis en/of vaardigheden om de veerkracht van je doelgroep op te krikken naar het gewenste niveau? Dan is de opleiding coach veerkracht de methode om iedereen hun stem terug te geven. Ongeacht of deze weer gehoord mag worden binnen je eigen organisatie, namens een groep kwetsbare jeugd of uit naam van een andere specifieke doelgroep.

Startdatum
17 oktober 2024

Lesdagen
7 dagen van 09:30 - 16:30

Lesgeld
Vanaf € 1.695,-

Locatie
Het Hoogeland Utrecht

Na het volgen van deze opleiding ben jij in staat om

 • Via een onderbouwde methodiek veerkrachttrainingen te ontwikkelen en in te zetten voor groepen of individuen;
 • Je doelgroep naast verbaal tevens psychofysiek uit te dagen;
 • Jezelf beter te profileren op het gebied van veerkracht en meer voldoening uit je huidige of een volgende functie te halen;
 • Cliënten in staat te stellen op het toppen van hun kunnen te blijven presteren op individueel en groepsniveau na een eventuele tegenslag.

Deze interactieve opleiding brengt tijdens de lesdagen de theorie en de praktijk samen. Profiteer van persoonlijke begeleiding tijdens en na de opleiding om de stof optimaal toe te passen in de praktijk.

Je leert je cliënten of coachees te begeleiden in de vergroting van hun veerkracht op basis van vier pijlers:

 • Gezonde copingstrategieën;
 • Bevorderen van een groeimindset;
 • Vergroting van de gezondheidsvaardigheden en
 • Bevordering van sociale interactie.

Voor wie is deze opleiding?

Met de handvatten die je binnen de opleiding coach veerkracht krijgt aangereikt, ben je in staat om de veerkracht van je cliënten, werknemers of collega van een boost te voorzien. Het begeleidingstraject dat je vervolgens kunt bieden, komt goed van pas wanneer je actief bent als;

 • Gespecialiseerd, of allround-coach;
 • HRM medewerker;
 • Begeleiders van kwetsbare groepen jongeren of ouderen;
 • Allround of specifiek trainer.

Locatie en lesdagen

De volgende lichting start in de herfst van 2024. De lesdagen vinden plaats in Utrecht en zijn gepland van 9.30 uur tot 16.30 uur. Hieronder vind je de datums van de lesdagen.

 

Lesdag 1 17 oktober 2024
Lesdag 2 7 november 2024
Lesdag 3 21 november 2024
Lesdag 4 12 december 2024
Lesdag 5 16 januari 2025
Lesdag 6 30 januari 2025
Lesdag 7 6 februari 2025
Lesdag 8 (examen) 13 maart 2025

Praktische informatie

Groepsgrootte

Er kunnen normaal gesproken maximaal 12 deelnemers tegelijk aan deze opleiding deelnemen. Door de situatie zoals die ontstaan is als gevolg van de Covid-19 pandemie beperken we de inschrijvingen voor de komende lichting tot maximaal 8 deelnemers.

Lesmateriaal

Een studiehandleiding, meerdere hand-outs en een studieboek behoren tot het lesmateriaal. Dit materiaal is inbegrepen bij de opleiding.

Studiebelasting

De korte post-hbo opleiding is vormgegeven in een zevental lesdagen en een examendag Ga uit van een totale studiebelasting van ongeveer 110 uur, waar ook het uitwerken van meerdere opdrachten bij inbegrepen zit. De globale verdeling ziet er als volgt uit;

 • 7 lesdagen met een duur van 6 uur (9.30 tot 16.30 uur waarvan een uur pauze voor lunch en koffie), per lesdag ongeveer 6 uur aan voorbereiding;
 • 1 examenmoment met een presentatie aan de groep;
 • Een uitgewerkt begeleidingstraject.

Diploma & accreditatie

Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je een door onderstaande instellingen geaccrediteerd diploma. Het, ter afronding, afleggen van het individuele coachgesprek is toegestaan wanneer;

 • De student actief deelneemt aan alle lesdagen;
 • Aan de aanwezigheidsplicht van 100% is voldaan.

De post-hbo opleiding Coach Veerkracht is goedgekeurd door de accreditatiecommissie van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd voor 64 geaccrediteerde punten (accreditatienummer/ID-nummer: SKJ213346).

Deelname aan Opleiding Coach Veerkracht (ID nummer: 526106) levert 63 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde professionals. Is 1 ontwikkelactiviteit van 63 uur voor de bij Registerplein geregistreerde Sociaal Werker, cliëntondersteuner, GGZ-agogen, GHO, Kinderwerkers/Jongerenwerkers, Maatschappelijk werk, Mantelzorgmakelaars, Psychodiagnostisch Werkenden en Sociaal Agogen.

Deelname aan de Opleiding Coach Veerkracht levert 64 registerpunten op voor professionals aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepaste Psychologie (NBTP).

Voor vaktherapeuten geregistreerd in het Register Vaktherapie levert de opleiding Coach Veerkracht eveneens 63 registerpunten op (ID nummer: 526106).

Toegepast Psychologen aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepaste Psychologie NBTP ontvangen bij succesvolle afronding 63 accreditatiepunten.

Lesgeld

Jouw investering is € 1.795,-. Benodigd lesmateriaal, alle literatuur en lunches zijn hierbij inbegrepen. Dit lesmateriaal bestaat uit een studiehandleiding, meerdere hand-outs en een studieboek.

Bij aanmelding voor 17 augustus 2024 profiteer je van onze vroegboekkorting en betaal je € 1.695,-.

Kenniskring

Tijdens je studie kan je gratis deelnemen aan onze Kenniskring.

Het team

Pons-Academie-Berendineke-Steenbergen

Berendineke Steenbergen

Partner Pons Academie

Berendineke is sociaal wetenschapper en bedrijfskundige. Sinds 2001 is zij methodiekontwikkelaar en opleider. In 2016 verscheen het ‘Handboek weerbaarheid’ waarin zij, samen met anderen, de ontwikkelde methodiek beschrijft.

Pons Academie | Over Angele

Angele Verkaaik

Docent & Trainer

Angele is docent/trainer en supervisor aan de Hogeschool Utrecht (HU). Daarnaast verzorgt zij trainingen op het gebied van agressie en grensoverschrijdend gedrag en is opleider van weerbaarheids- en agressietrainers. Voor het kenniscentrum van de HU deed zij onderzoek naar agressie in de zorgsector.

Pons Academie | Over Susanne

Susanne Verhoeven

Bewegingsdeskundige

Haar topsportcarrière als meervoudig Nederlands kampioen Judo en Jiu-Jitsu hebben Susanne tot een leven in het teken van ‘omgaan met agressie en weerbaarheid’ geleid. Als bewegingskundige heeft zij talloze cursussen verzorgd op het gebied van gevaarsbeheersing, omgaan met agressie en weerbaarheid.

Pons-Academie-Maria-Voskuilen

Maria Voskuilen

Coach en trainer

Na jarenlang op wilskracht in het bedrijfsleven gewerkt te hebben, ontdekte ik hoe ik meer vanuit zijnskracht kan leven. En dat geeft veerkracht! Inmiddels geef ik coaching en training in het versterken van vitaliteit en veerkracht binnen diverse organisaties. Ik combineer een lichaamsgerichte benadering met een psychologische invalshoek. Resultaat is beweging.

Pons-Academie-Sjors-Verdiesen

Sjors Verdiesen

Coach en trainer

Sjors is psychofysiek coach en werkt met jongeren aan de vergroting van hun weerbaarheid en veerkracht. Hij heeft een brede ervaring in de gespecialiseerde zorg en richt zich met name op gedragsproblematiek en mensen met een autisme spectrum stoornis. Voordat hij aan het werk ging als coach heeft hij een groot aantal opleidingen succesvol afgerond, onder meer het cios, hbo Social Work, docent gevaarsbeheersing en een coachopleiding.

Contact met (P)ons

Wil je meer informatie, of wil je gewoon even kennismaken? We zijn gevestigd in een prachtig pand, waar je van harte welkom bent voor een kop koffie.

Stuur ons een e-mail of bel ons:

Berendineke
Berendineke.steenbergen@ponsacademie.nl
06 1213 8968

Arno
Arno.deleeuw@ponsacademie.nl
06 1213 8955

 

Informatie

Wil je meer informatie over deze opleiding, weten of de opleiding bij je past of heb je een andere vraag? Laat je gegevens achter via ons contactformulier, dan komen we bij je terug.

Inschrijven

Naam*
Adresgegevens*
Contactgegevens*
Geslacht*
Geboortedatum & -plaats*
DD dash MM dash JJJJ
Factuurgegevens*. Graag alle gegevens, dus ook het e-mailadres en de eventuele kostenplaats.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Anderen over de opleiding

Jeanine van Leijenhorst

"De lesdagen waren van begin tot eind boeiend, pittig, inspirerend en eye openend. Geheel gebaseerd op evidence based gedegen wetenschappelijke info: Wat kan daar tegen op? Helemaal niets! De docenten stimuleren je om alles uit jezelf te halen. Achteraf ben je verbaasd over wat je kunt en nu voor altijd over het als coach iemands veerkracht ontwikkelen begrijpt. Je zelfvertrouwen en (zelf)kennis is opgefrist. En dat in een mooie omgeving en een goede sfeer. Wat ook leuk is: Je ontmoet tijdens de opleiding interessante andere mensen uit diverse werkvelden. Door het delen van eenieders ervaring wordt de impact van de opleiding nog meer verhoogt."

Coach Veerkracht