Cursussen Pons Academie

Soms zoek je verdieping op een bepaald thema en past het nog niet om een hele opleiding te doen. Volg dan één van onze cursussen en maak zo kennis met de Pons Academie. In één of twee dagen krijg je verdieping op een thema. En dat altijd in een goede en persoonlijke sfeer. Weet je welkom, wij ontvangen je graag!

Motiveren en Gedragsverandering

Zorgt een gebrek aan motivatie in je directe omgeving voor het missen van gestelde doelen? Ontdek wat ons gedrag bepaalt en ontvang de juiste handvatten bij het stimuleren van gedragsverandering.
 
Dinsdag 10 september 2024

Omgaan met life events

Wil jij beter begrijpen wat life events met een mens kunnen doen zodat jouw ondersteuning effectiever is? Geef je dan op voor de cursus Omgaan met life events voor mensen die met mensen werken.
 
Woensdag 26 juni 2024

Psychopathologie

Wil jij hen nog beter ondersteunen door te begrijpen wat zij doormaken? Wil jij weten op welke manier je escalatie kunt voorkomen? Geef je dan op voor de cursus Psychopathologie voor mensen die met mensen werken!
 
Dinsdag 24 september en dinsdag 8 oktober 2024

Stress-sensitief werken

Wil jij leren hoe je je cliënten nog beter kunt helpen door in je hulp- of dienstverlening goed bij hen aan te sluiten? Geef je dan op voor de cursus Stress-sensitief werken voor mensen die met mensen werken!
 
Dinsdag 17 september 2024

Trauma-sensitief werken

Een deelnemer of coachee die opeens wegkijkt, verstart of in huilen uitbarst. Je vraagt je af wat je hebt gemist en hoe je hier het beste op kunt reageren. Je wilt graag ondersteunen, maar ook rekening houden met je groep en programma. Binnen deze driedaagse cursus leer je om traumasensitief te werken.
 
Maandag 10, 17 en 24 juni 2024

Verdiepend cultuursensitief handelen

Best ingewikkeld: al die verschillende culturen waar jij als professional maar mee om moet kunnen gaan. Soms botst het ook met je eigen waarden en normen…

In deze compacte scholing leer je er alles over.
 
Donderdag 21 maart, 28 maart en 4 april 2024