Stress-sensitief Werken

Armoede en schulden, maar ook onzekerheid, het meemaken van een ernstig verlies of leven met conflicten genereren veel stress. Je wist vast al dat stress slapeloosheid, onzekerheid en piekeren tot gevolg kan hebben. Stress heeft ook effect op je gezondheid, onder meer omdat het je immuunsysteem aantast en omdat je gevoeliger bent voor ongezonde gewoontes zoals roken en het gebruik van alcohol. Tot slot tast stress je cognitieve vermogen aan: je score op een IQ-test kan wel met 13 punten zakken!

Wil jij leren hoe je je cliënten nog beter kunt helpen door in je hulp- of dienstverlening goed bij hen aan te sluiten? Geef je dan op voor de cursus Stress-sensitief werken voor mensen die met mensen werken!

Datum
Dinsdag 17 september 2024

Tijd
Van 09:45 - 16:00

Vergoeding
€ 335,-

Locatie
Het Hoogeland Utrecht

Na het volgen van de cursus ben jij in staat om

 • Het effect van stress op de communicatie te duiden;
 • Te herkennen wanneer stress de communicatie verstoort;
 • Stress-sensitief met je cliënt om te gaan;
 • Jezelf beter te profileren en meer voldoening uit je huidige of een volgende functie te halen.

Speciale aandacht wordt besteed aan de invloed van stress op een jeugdige, op zijn sociale ontwikkeling en de ontwikkeling van de executieve functies. Je leert hoe je de negatieve effecten zo veel mogelijk kunt neutraliseren, hoe je gedrag veroorzaakt door stress kunt herkennen en hoe je het beste kunt reageren.

De interactieve cursus weet de theorie en de praktijk vakkundig te bundelen, biedt concrete handvatten om de stof met succes toe te passen waar nodig en focust in het bijzonder op de volgende elementen:

 • De effecten van stress op het brein;
 • De gevolgen van stress;
 • Stress-sensitieve communicatie.

De exacte inhoud wordt mede bepaald door de leerdoelen van de deelnemers, daarom is er slechts beperkt plaats voor deelname aan deze cursus.

Voor wie is deze cursus?

Voor iedereen die met mensen werkt.

De ervaring leert dat de cursus na het afronden van een hbo studie van grote meerwaarde is voor:

 • Woon- en programmabegeleiders
 • Financieel dienstverleners zoals schuldhulpverleners of bewindvoerders
 • Jongerenwerkers
 • Trainers en coaches
 • Groepsbegeleiders
 • Leraren en docenten in het onderwijs

Praktische informatie

Lesdag: Dinsdag 17 september 2024
Locatie: Het Hoogeland in Utrecht

We beginnen om 09:45 uur en ronden om 16:00 uur af.

Accreditatie

De masterclass is geaccrediteerd door Stichting Register Gevaarsbeheersing. Na afloop van de training maak je met het certificaat aanspraak op accreditatiepunten bij de Stichting Register Docenten Gevaarsbeheersing.

Deelname aan Stress-sensitief werken (ID nummer: 531204) levert 3 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde professionals.

Deelname aan de cursus Stress-sensitief werken levert 5 accreditatiepunten voor professionals aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepaste Psychologie (NBTP) (ID nummer: 531204).

Kiwa waardeert deelname aan deze cursus met 5 PE-punten.

Deelname aan de cursus Stress-sensitief werken levert 5 accreditatiepunten voor professionals ingeschreven bij het Register Vaktherapie (ID nummer: 531204)

Deelname aan deze masterclass levert 5 geaccrediteerde punten op van de SKJ (accreditatienummer / ID nummer SKJ208390).

Professionals aangesloten bij Horus ontvangen eveneens 5 punten.  Dit is bovendien een NBBI-erkende scholing.

Andere PE-punten nodig? Laat het weten, dan regelen we dat!


Deze cursus is een nbbi Erkende opleiding.

Kosten

De vergoeding bedraagt € 225,00, inclusief lesmateriaal, koffie, thee en een lekkere lunch. Ben je lid van de NBBI? Dan ontvang je 5% korting! Geef dat aan op het aanmeldformulier. Meer informatie over de NBBI: Opleidingen, Trainingen & Cursussen Voor Bewindvoerders | NBBI.

Trainer

Pons-Academie-Berendineke-Steenbergen

Berendineke Steenbergen

Partner Pons Academie

Berendineke is sociaal wetenschapper en bedrijfskundige. Zij werkt sinds 2009 in het hoger onderwijs, tegenwoordig onder meer als ontwikkelaar en docent Toegepaste Psychologie, Pedagogiek, Social Work en Bedrijfskunde. Daarnaast is zij sinds 2001 methodiekontwikkelaar van psychofysieke weerbaarheidsprogramma's en opleider van weerbaarheidstrainer. In 2016 verscheen het Handboek Weerbaarheid: van theorie naar praktijk.

Contact met (P)ons

Wil je meer informatie, of wil je gewoon even kennismaken? We zijn gevestigd in een prachtig pand, waar je van harte welkom bent voor een kop koffie.

Stuur ons een e-mail of bel ons:

Berendineke
Berendineke.steenbergen@ponsacademie.nl
06 1213 8968

Arno
Arno.deleeuw@ponsacademie.nl
06 1213 8955

 

Informatie

Wil je meer informatie over deze cursus, weten of de cursus bij je past of heb je een andere vraag? Laat je gegevens achter via ons contactformulier, dan komen we bij je terug.

Inschrijven

Naam*
Adresgegevens*
Contactgegevens*
Geslacht*
Geboortedatum & -plaats*
DD dash MM dash JJJJ
Factuurgegevens*. Graag alle gegevens, dus ook het e-mailadres en de eventuele kostenplaats.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.