Opleidingen Pons Academie

Kleinschalig, praktijkgericht en persoonlijk post-hbo onderwijs voor mensen die met mensen werken: daar staan wij voor! Wij geven je niet alleen verdiepende kennis, maar begeleiden jou ook in je werkpraktijk. Na afronding van de opleiding houden wij graag contact met jou via de kenniskring, of als werkvelddeskundige.

Allround Trainer Weerbaarheid

Geef jij weerbaarheidstrainingen binnen je eigen organisatie, aan kwetsbare jeugd of een andere doelgroep? Met deze opleiding verhoog jij de diepgang en leer je een structureel resultaat te stimuleren.

Begeleiden van Ondermijnende Jeugd

Wil jij die uitstekende jeugd-professional worden die het maximale voor de jongere kan bereiken? Laagdrempelige en effectieve ondersteuning bieden? Laat je inspireren op onze mooie opleiding!

Beschermingsbewindvoerder

Steeds meer (kwetsbare) mensen staan onder bewind. Wil jij als bewindvoerder aan de slag of ben je bewindvoerder en wil je jouw kennis en vaardigheden vergroten? Ontdek de opleiding tot bewindvoerder – de basis en een verdieping.

Coach Individuele Weerbaarheid

Weerbaarheid is belangrijker dan ooit. Leer binnen deze opleiding de weerbaarheid van je doelgroep, op individueel niveau, naar een hoger plan te tillen.

Inclusie en Diversiteitsmanagement

Verdiep je in de mogelijkheden je organisatie inclusief en divers te maken met deze post-hbo leergang. Deze unieke leergang is er voor iedereen die binnen zijn eigen organisatie betrokken is bij vraagstukken rondom diversiteit en inclusiviteit.

Trainer Agressiehantering

Diverse vormen van agressie maken tegenwoordig onderdeel uit van de dag. Leer omgaan met deze agressie, pas agressieregulatie toe en druk voorvallen op een verantwoorde manier de kop in.

Vrijwilligersmanagement

Werk je met vrijwilligers en heb je behoefte aan de coachvaardigheden en aanvullende kennis van strategisch management om de algehele aansturing vlekkeloos te laten verlopen? Dan biedt de opleiding vrijwilligersmanagement uitkomst.