Kenniskring

Werk je met mensen? Dan is er niets zo belangrijk als je eigen ontwikkeling. Hoe blijf je groeien als persoon en hoe groei je als professional?

Hoe blijf je kennis delen, methodieken uitwisselen en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen?

In onze ogen realiseer je pas echt groei, wanneer je de theorie koppelt met de praktijk. Dat is ook de kracht van alle cursussen en opleidingen. Niet voor niets werken we met gespecialiseerde trainers, docenten en werkvelddeskundigen. Leer niet alleen uit de boeken, maar vooral door te doen.

Om jou niet alleen te helpen tijdens de opleiding, maar de ontwikkeling van jouw vaardigheid ook daarna te ondersteunen, hebben we de kenniskring opgestart.

De voordelen van de kenniskring

Heb jij een opleiding afgerond bij Pons Academie? Profiteer dan van de mogelijkheid van de kenniskring. Sluit je aan en je bent verzekerd van een netwerk met professionals zoals jij. Professionals die graag hun kennis delen, bij willen blijven in het vak en de waarde zien van “samen”.

Samen sparren, ideeën uitwisselen en elkaar helpen bij vragen en problemen.

Naast het delen van kennis met andere professionals, profiteer je van leuke workshops, bijeenkomsten en trainingen. Wanneer je je bij ons inschrijft voor een vervolgopleiding, ontvang je maar liefst 10% korting op de opleidingsprijs.

Heb je geen opleiding via Pons Academie afgerond, maar zie je wel de waarde in van de kenniskring? Neem dan contact met ons om te kijken of er een match is.

Agenda Kenniskring 2021

8 mei 2021 - Stress en de gevolgen daarvan 9.30 - 13.30 uur
Deze door Ferdi de Goede verzorgde kenniskringbijeenkomst zal gaan over stress en de gevolgen ervan. We kijken naar nieuwe perspectieven op stress en we gaan in op de effecten van stress op prestatie, motivatie en gezondheid. Zowel acute stress als chronische stress zullen de revue passeren.

5 juni 2021 - Fysieke Technieken
Onze jaarlijkse training eigen fysieke vaardigheid voor weerbaarheidstrainers, onder begeleiding van Arjan Zuidema.

In 2020

16 maart 2021 - Webinar Psychopathologie - 19.00 - 21.00 uur
Verzorgd door Berendineke Steenbergen.

26 november 2020 - Motivatie en Gedragsverandering
Berendineke Steenbergen verzorgde een webinar met als onderwerp: motiveren en gedragsverandering. Zij ging met name in op het aspect van belonen en straffen.

7 november 2020 - Levend Verlies
Levend Verlies, een bijzondere vorm van rouw: verdriet om verlies dat nooit eindigt. Edith Raap verzorgde voor ons een inleiding op dit thema.

19 september 2020 -  Psychofysieke werkvormen
Sjors Verdiesen werkt met jongeren met onbegrepen gedrag. Hij deelde op deze dag zijn meest succesvolle, psychofysieke werkvormen met ons. Met enthousiaste deelnemers en een heerlijke najaarszonnetje werd het een succesvolle, plezierige dag. Eigenlijk precies zoals we het graag zien bij de Kenniskring!

20200919_111642

20 juni - Psychofysiek werken op anderhalve meter
Op weg naar het nieuwe normaal hebben we met deelnemers aan de Pons Academie Kenniskring  werkvormen voor de anderhalvemeter-maatschappij ontwikkeld.

20200620_101617

13 juni - Armoede en schulden    Opgroeien in armoede heeft grote invloed op je ontwikkeling. Ingrid Visser (zie foto) van de Hanzehogeschool Groningen verzorgde voor ons een interessant webinar over dit onderwerp.

20200613_100921

Al 45 professionals kozen voor onze kenniskring, wat doe jij?

Voor een vergoeding van € 150,- per jaar ben je al aangesloten. Om jou echt te laten ervaren hoe waardevol je deelname zal zijn, mag je tijdens je studiejaar gratis deelnemen aan de activiteiten van onze kenniskring.

Even voorstellen, een aantal deelnemers van de Kenniskring

 • Addy Vonk

  Weerbaarheidstrainer

 • Ard Zwijnenburg

  Weerbaarheidstrainer - Stevig Staan

 • Bas Looijen

  Docent Bewegingsonderwijs, vitaliteit en weerbaarheid - ROC Midden Nederland

 • Beney Kennet

  Jongerenwerker - Parlan Jeugdhulp

 • Raphael Stammeshausen

  Preventiewerker verslavingen - Novadic-Kentron

 • Ferry van Hulst

  Weerbaarheids- en agressietrainer - Libra Sport

 • Ina Huiskes

  AMV begeleider - COA

 • Jeantine Harms-Steenbergen

  Weerbaarheids- en agressietrainer - Bureau Op Eigen Kracht

 • Nicole van den Dries

  Fysiotherapeut en Orthopedagoog - Ik ga EMB!

 • Marianne Craanen

  Verpleegkundige Seksuele Gezondheid - GGD Amsterdam

 • Miranda Aalders

  Hogeschooldocent Recht - NHL-Stenden

 • Nancy Westerik

  Begeleider asielzoekers - COA

 • Sjors Verdiesen

  Weerbaarheids- en agressietrainer - Verdiesen Trainingen