Motiveren en Gedragsverandering

Waarom doen we wat we doen en waar baseren we onze keuzes op? Een van de belangrijkste vraagstukken binnen de psychologie van de mens waarop het antwoord het brede begrip motivatie luidt.

Zorgt een gebrek aan motivatie in je directe omgeving aantoonbaar voor het missen van gestelde doelen of een ongelijke ontwikkeling? Pak deze kans dan met beide handen beet en voorzie jezelf van de meest recente kennis op het gebied van gedragsverandering en nieuwe inzichten om jezelf en je omgeving aan te zetten tot grootse prestaties.

Na het volgen van de cursus ben jij in staat om

  • Groepen en individuen te laten breken met vertrouwde patronen die niet bevorderlijk zijn voor het behalen van gewenste resultaten;
  • Intrinsieke motivatie te creëren bij wisselende doelgroepen aan de hand van de nieuwste bewezen theorieën op dit gebied;
  • Jezelf beter te profileren en meer voldoening uit je huidige of een volgende functie te halen;
  • Het belang van een gedragsverandering over te brengen op een groep of individu, met positieve resultaten tot gevolg.

De interactieve cursus brengt theorie en praktijk bij elkaar, bundelt de meest recent opgedane kennis rondom intrinsieke en extrinsieke motivatie uitgebreid en biedt concrete handvatten om de stof met succes toe te passen waar nodig.

Voor wie is deze cursus?

Je werkt op dagelijkse basis nauw samen met een vaste of variërende groep mensen en bent vastbesloten om ervoor te zorgen dat iedereen presteert op de toppen van hun kunnen. De ervaring leert dat de cursus na het afronden van een hbo studie bijzonder goed van pas komt voor;

  • Onderwijzers in het basis- ROC- of speciaal onderwijs;
  • Een afdelingshoofd, HRM medewerker of anderszins leidinggevende binnen een organisatie
  • Jongerenwerkers, opvang- woon- of programmabegeleiders;
  • Preventiewerkers of agressietrainers;
  • Financieel dienstverleners zoals bewindvoerders of schuldhulpverleners;
  • Allround coaches en weerbaarheidstrainers.

Praktische informatie

Lesdag: Woensdag 4 oktober 2023
Locatie: Het Hoogeland in Utrecht

We starten om 09:45 uur en ronden om 15:45 uur af. Reken op een thuisstudie van ongeveer 2 uur om de stof eigen te maken. Komt 4 oktober je niet goed uit? Dan ben je in de lente van 2024, op 6 maart 2024, ook van harte welkom.

Accreditatie

Professionals aangesloten bij de VeWeVe, Stichting Register Gevaarsbeheersing en NBBI ontvangen PE-punten wanneer zij deze masterclass volgen. Professionals aangesloten bij de SKJ ontvangen 6 PE punten (registratienummer SKJ207464).  PE-punten zijn verder aangevraagd bij Registerplein.


Deze cursus is een nbbi Erkende opleiding.

Kosten

De vergoeding bedraagt € 225,00, inclusief lesmateriaal, koffie, thee en een lekkere lunch. Ben jij lid van de NBBI? Dan ontvang je 5% korting! Geef dat dan even aan bij je aanmelding. Meer informatie over de NBBI: Opleidingen, Trainingen & Cursussen Voor Bewindvoerders | NBBI.

 

Trainer

Pons-Academie-Berendineke-Steenbergen

Berendineke Steenbergen

Partner Pons Academie

Berendineke is sociaal wetenschapper en bedrijfskundige. Zij werkt sinds 2009 in het hoger onderwijs, tegenwoordig onder meer als ontwikkelaar en docent Toegepaste Psychologie, Pedagogiek, Social Work en Bedrijfskunde. Daarnaast is zij sinds 2001 methodiekontwikkelaar van psychofysieke weerbaarheidsprogramma's en opleider van weerbaarheidstrainer. In 2016 verscheen het Handboek Weerbaarheid: van theorie naar praktijk.

Contact met (P)ons

Wil je meer informatie, of wil je gewoon even kennismaken? We zijn gevestigd in een prachtig pand, waar je van harte welkom bent voor een kop koffie.

Stuur ons een e-mail of bel ons:

Berendineke
Berendineke.steenbergen@ponsacademie.nl
06 1213 8968

Arno
Arno.deleeuw@ponsacademie.nl
06 1213 8955

 

Inschrijven & informatie