Wat is een post-hbo opleiding?

De Pons Academie verzorgt post-hbo opleidingen, maar wat verstaan we eigenlijk onder een post-hbo opleiding?

De post-hbo student

Post-hbo betekent letterlijk: na het hbo. Post-hbo scholingen zijn ontworpen voor mensen die na het behalen van een bachelor diploma zich op een bepaald gebied willen verdiepen. De term is niet beschermd en er worden veel verschillende opleidingen en scholingen onder deze noemer aangeboden.

De hbo-opgeleide professionals die wij op onze opleidingen ontmoeten onderscheiden zich door een combinatie van intelligentie en een praktische invalshoek. Hij wil zich in zijn werk verdiepen of verbreden en is op zoek naar uitdaging en wil de geboden kennis graag vertalen naar en toepassen in zijn eigen werkpraktijk.

Natuurlijk kan het zijn dat aan dit profiel ook mensen zonder officieel hbo bachelor diploma voldoen, maar wel een hbo werk- en denkniveau hebben. Dan kan het zijn dat we een intakegesprek met de potentiële student plannen om zo te kijken of de betreffende opleiding voor deze student wel haalbaar is.

De post-hbo opleiding

Om onze studenten zo goed mogelijk te ondersteunen bouwen wij onze opleidingen volgens een vast stramien. Allereerst zijn er natuurlijk de lesdagen. Op de lesdagen geven we je alle handvatten die belangrijk zijn voor je ontwikkeling. Vaak is dat theorie, in aanvulling op de literatuur die je zelf wel kunt bestuderen, maar bij de trainersopleidingen zijn dit bijvoorbeeld werkvormen. Omdat we vinden dat het belangrijk is dat een onderwerp van verschillende kanten belicht wordt, en omdat ieder student zijn eigen leerstijl heeft, werken voor iedere opleiding samen met een divers docententeam waarin iedere docent een eigen onderdeel verzorgt.
Naast kennis vinden wij ook de praktijk belangrijk. Daarom komt de praktijk in iedere opleiding terug. In voorbeelden op de lesdagen, maar ook in aparte opdrachten. Bijvoorbeeld in de uitwerking van eigen lessenseries, coachtrajecten, of de uitvoering van een project in je eigen organisatie. Daarbij ondersteunen we je in leerteam of (begeleide) intervisie bijeenkomsten. Een derde belangrijke pijler in de opleiding is jouw eigen ontwikkeling en profilering. Bijna al onze opleidingen eindigen met een profielopdracht en profielpresentatie. Hierin laat je zien hoe je gedurende de opleiding gegroeid bent en wat je hebt meegenomen uit de lesdagen en de intervisie- of leerteambijeenkomsten.

Post-hbo bij de Pons Academie

Wij vinden dat onze studenten het beste kunnen leren middels persoonlijk onderwijs. Daarom zijn onze groepen altijd klein, zodat we jou leren kennen en kunnen ondersteunen mochten er problemen zijn. Na de opleiding werken we nog graag met je samen door je in te zetten als werkvelddeskundige, of zien we je graag terug op de bijeenkomsten van de kenniskring.

Wat is post-hbo

Ontvang de nieuwsbrief

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Zoek binnen de website

Wat is post-hbo

Ontvang de nieuwsbrief

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Zoeken binnen de website