Waarom is eigenwaarde zo belangrijk? Drie redenen waar je niet omheen kunt.

In al onze opleidingen komt het belang van eigenwaarde terug. Wij vinden dit zo belangrijk dat we durven stellen dat wij al onze studenten aan het einde hun opleiding hebben geleerd hoe zij aan de vergroting van eigenwaarde van hun cliënten kunnen werken. Waarom is dat nu zo belangrijk? We geven je drie redenen waar je niet omheen kunt.

Het is gemakkelijker voor jezelf op te komen

Om bij grensoverschrijdend gedrag voor jezelf op te komen, is het noodzakelijk dat je jezelf waardevol vindt. Je bent dan veel minder makkelijk te beïnvloeden. Iedere coach of trainer die werkt aan vergroting van weerbaarheid van cliënten, aan de vergroting van diens vaardigheden, of hem leert om met agressie om te gaan, zal dit mechanisme herkennen. Iemand die er onzeker uitziet, bijvoorbeeld iemand die in elkaar gedoken loopt, is eerder slachtoffer van agressie of grensoverschrijdend gedrag. Overigens werkt dit ook omgekeerd: als je rechtop gaat lopen, dan voel je vanzelf meer zelfvertrouwen.

Je maakt makkelijker contact met andere mensen

Als je een gezonde mate van eigenwaarde hebt, maak je gemakkelijker contact met andere mensen. Je schaamt je niet om iemand om hulp te vragen als je het even niet weet, geeft gemakkelijker fouten toe en staat meer open. En contact met anderen maakt een mens gelukkiger. Niet voor niets is gezonde sociale interactie één van de pijlers van onze opleiding tot Coach Veerkracht.

Je staat meer open voor verandering

De psycholoog Albert Bandura stelde dat je om gemotiveerd te zijn om te veranderen, je moet geloven dat wat je doet succesvol kan zijn. En daarvoor is eigenwaarde nodig. Iemand die geen vertrouwen in zichzelf heeft, zal nooit experimenteren met nieuw gedrag en dus ook niet open staan voor veranderingen.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over wat eigenwaarde nu precies inhoudt, welke factoren belangrijk zijn voor de ontwikkeling van eigenwaarde, wat de effecten zijn van lage of juist hoge eigenwaarde en hoe je werkt aan het vergroten van deze waarde? Download dan ons gratis e-book.

eigenwaarde

Ontvang de nieuwsbrief

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Zoek binnen de website

eigenwaarde

Ontvang de nieuwsbrief

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Zoeken binnen de website