PONS Academie

Het Hoogeland
Museumlaan 2
3581 HK Utrecht
t: 030 2546701
e: info@ponsacademie.nl

kvk: 66781027
IBAN: NL91 INGB 0007 4838 72

Het Hoogeland

Pons academie

is eind 2016 door ons (Berendineke Steenbergen en Arno de Leeuw) opgericht. Met Pons Academie hebben wij onze droom verwezenlijkt om hoogwaardige post-hbo scholingen aan te bieden met een directe vertaling naar de dagelijkse werkpraktijk

Wij kunnen door onze lage overhead werken met kleine groepen studenten waardoor er volop ruimte is voor persoonlijke aandacht. Ook onze unieke locatie zorgt voor een bijzondere sfeer die helpt om de studenten een optimale leeromgeving te bieden. We vinden het erg belangrijk om ook na de opleiding contact te houden met onze studenten. Dit doen we door ze bijvoorbeeld in te zetten als stagebegeleider of examinator. Studenten kunnen na hun opleiding ook verbonden blijven aan Pons Academie door deel te nemen aan onze levendige kenniskring. Opleiden doen we samen!

Berendineke Steenbergen en Arno de Leeuw

Berendineke3Berendineke Steenbergen is sociaal wetenschapper en bedrijfskundige. Sinds 2001 is zij methodiekontwikkelaar en opleider. In 2016 verscheen het ‘Handboek weerbaarheid’ waarin zij, samen met anderen, de ontwikkelde methodiek beschrijft.

ArnoArno de Leeuw fungeert als spin in het web van Pons Academie. Hij is verantwoordelijk voor het zakelijke reilen en zeilen. Daarnaast is hij co-auteur van het Handboek Weerbaarheid.

Ons team

Angele1Angele Verkaaik is docent/trainer en supervisor aan de Hogeschool Utrecht (HU). Daarnaast verzorgt zij trainingen op het gebied van agressie en grensoverschrijdend gedrag en is opleider van weerbaarheids- en agressietrainers. Voor het kenniscentrum van de HU deed zij onderzoek naar agressie in de zorgsector.

 
Susanne1Susanne Verhoeven's topsportcarrière als meervoudig Nederlands kampioen Judo en Jiu-Jitsu heeft tot een leven in het teken van ‘omgaan met agressie en weerbaarheid’ geleid. Zij heb als bewegingskundige talloze cursussen verzorgd op het gebied van gevaarsbeheersing, omgaan met agressie en weerbaarheid.

Wilco1Wilco Kruijswijk heeft een grote kennis over vrijwilligers en mantelzorgers en geeft regelmatig workshops over zingeving en verbinding, hij is, kortom, de ideale docent voor dit onderwerp op onze opleiding.

Marcel2 paMarcel Schürmann heeft na een aantal management functies in de bankwereld zijn leven gewijd aan opleiden en scholen. Hij werkte onder meer bij Nyenrode en Business School Nederland. Tegenwoordig is hij ook (team-) coach en ondersteunt organisaties bij het oplossen van complexe management- en beleidsvraagstukken

Louella1Louella Rooijer werkt in het onderwijs en heeft een grote ervaring in het uitvoeren en opzetten van Action Learning Projecten. Zij is één van de Action Learning begeleiders voor deze opleiding.

Elbrecht2Elbrecht Claus is 2005 gestart met BALA – Centrum voor Kracht en Balans. Zij is gespecialiseerd op het gebied van lichaamsgericht en ervaringsgericht werken. Naast weerbaarheidstrainer is zij yogadocente en hulpverlener.

Wilma2Wilma Jansen heeft na afronding van de pedagogische academie verschillende lichaamsgerichte opleidingen afgerond. Sinds 1990 verzorgt zij trainingen en workshops op het gebied van weerbaarheid en grensoverschrijdend gedrag. Tegenwoordig is zij onder meer docente, trainer en speltherapeute.|. 

Ronnie4Ronnie Roosenbrand werkt met verschillende doelgroepen waaronder licht verstandelijke beperkte jongeren met ernstige gedragsproblemen en met kinderen. Zijn sportieve vaardigheden en onderwijsachtergrond vormen, tezamen met zijn liefdevolle passie voor de doelgroepen waar hij mee werkt, de basis om jongeren weerbaarder te maken.

Maja2Maja Papic heeft in Sarajevo pedagogiek gestudeerd. In 1993 is zij als vluchteling in Nederland gekomen. Zij is werkzaam als gedragsexpert bij INOS in Breda.

.
Ewout CustomEwout Besseling heeft vanuit zijn functie als straathoekwerker en  jeugdhulpverlener veel ervaring in het werken met en coachen van jongeren.