Inhoud
Tijdens de interactieve opleiding komt zowel de theorie als praktijkoefeningen aan bod. Je specialiseert je in het lesgeven aan een bepaalde doelgroep, bijvoorbeeld:
- Een leeftijdscategorie (kinderen*, pubers, volwassenen, ouderen)
- Slachtoffers of daders
- De doelgroep waarin je werkzaam bent
- Doelgroepen met specifieke kenmerken, zoals psychische problematiek, trauma’s, bedrijfsleven, vluchtelingen
* Met de specialisatie 'lesgeven aan kinderen tot 12 jaar' accrediteer je je voor het geven van lessen binnen het Marietje Kessels Project.
Methodiek en didactiek van weerbaarheid
- Doelgroepgericht en psychofysiek werken aan weerbaarheid
- Werken aan vergroting eigenwaarde
- Werken met de 4 elementen
- Trainersvaardigheden per doelgroep
- Spelvormen en stoeispelen in weerbaarheid
Onderwerpen per doelgroep
Kinderen:
- Motorische ontwikkeling
- Kindermishandeling
- Pesten
- Echtscheiding
- Ouders en leerkrachten
Pubers:
- Ontwikkeling van pubers
- Dating en seksueel geweld (ook sexting)
- Radicalisering
- Agressie
Volwassenen:
- Huiselijk geweld
- Geweldservaringen
- Veerkrachttrainingen op het werk
- Agressie
/em>
Voor wie?
Deze opleiding is bedoeld voor hbo-geschoolde coaches, trainers, professionals, werkend in de hulpverlening- of welzijnssector of in het onderwijs die hun cliënten, patiënten, leerlingen, of studenten willen begeleiden in het vergroten van hun weerbaarheid.
Je hebt affiniteit en ervaring met het thema weerbaarheid, een goede fysieke conditie en een bewegingsgerichte attitude. Wanneer je niet aan de eisen voldoet, kunnen wij je na je aanmelding uitnodigen voor een intakegesprek. Op basis van dit eventuele intakegesprek word je al dan niet toegelaten tot de opleiding.
Team
Drs Berendineke Steenbergen MBA Sociaal wetenschapper en bedrijfskundige. Weerbaarheid heeft een speciaal plekje in mijn hart: Sinds 2001 ben ik methodiekontwikkelaar en opleider op het gebiedvan weerbaarheid. In 2016 verscheen het ‘Handboek weerbaarheid’ waarin ik, samen met anderen, de ontwikkelde methodiek beschrijf. Meer informatie is te vinden op mijn LinkedIn profiel.
Drs Angele Verkaaik
Docent/trainer en supervisor aan de Hogeschool Utrecht (HU). Daarnaast verzorg ik trainingen op het gebied van agressie en grensoverschrijdend gedrag en ben opleider van weerbaarheids- en agressietrainers. Voor het kenniscentrum van de HU deed ik onderzoek naar agressie in de zorgsector.
Meer informatie is te vinden op mijn LinkedIn profiel.
Susanne Verhoeven
Mijn topsportcarrière als meervoudig Nederlands kampioen Judo en Jiu-Jitsu heeft tot een leven in het teken van ‘omgaan met agressie en weerbaarheid’ geleid. Ik heb als bewegingskundige talloze cursussen verzorgd op het gebied van gevaarsbeheersing, omgaan met agressie en weerbaarheid.
Meer informatie is te vinden op mijn LinkedIn profiel.
Elbrecht Claus
In 2005 ben ik gestart met BALA – Centrum voor Kracht en Balans. Ik ben gespecialiseerd op het gebied van lichaamsgericht en ervaringsgericht werken. Naast weerbaarheidstrainer ben ik yogadocente en hulpverlener.
Meer informatie is te vinden op mijn LinkedIn profiel.
Wilma Jansen
Na afronding van de pedagogische academie heb ik verschillende lichaamsgerichte opleidingen afgerond. Sinds 1990 verzorg ik trainingen en workshops op het gebied van weerbaarheid en grensoverschrijdend gedrag. Tegenwoordig ben ik onder meer docente, trainer en speltherapeute.|
Meer informatie is te vinden op mijn LinkedIn profiel.
Ronnie Roosenbrand
Ik werk met verschillende doelgroepen waaronder licht verstandelijke beperkte jongeren met ernstige gedragsproblemen en met kinderen. Mijn sportieve vaardigheden en onderwijsachtergrond vormen, tezamen met mijn liefdevolle passie voor de doelgroepen waar ik mee werk, de basis om jongeren weerbaarder te maken.
Meer informatie is te vinden op mijn LinkedIn-profiel.
Casper Uneken
Na mijn studies Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Filosofie was ik werkzaam op verschillende leefgroepen en bij de Raad voor de Kinderbescherming. Ik heb de Stichting Vechterweerd opgericht, die de weerbaarheidstrainingen op de basisscholen in de regio Zwolle verzorgt. Ik ben daarnaast ook werkzaam als echtscheidingsmediator bij ModernScheiden.
Meer informatie is te vinden op mijn LinkedIn-profiel.
Maja Papic
In Sarajevo heb ik pedagogiek gestudeerd. In 1993 ben ik als vluchteling in Nederland gekomen. Sinds 1997 ben ik fulltime werkzaam op een basisschool in Breda. Daarnaast heb ik vanaf 2008 mijn eigen Trainingsbureau “Forza”.
Meer informatie is te vinden op mijn LinkedIn-profiel.
Eerst kennismaken?
Wil je meer informatie, of wil je gewoon even kennismaken? We zijn gevestigd in een oud klooster met een prachtige tuin, waar je van harte welkom bent voor een kop koffie.
Stuur ons een e-mail, of schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel 06 1213 8968
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel 06 1213 8955