Post-hbo opleiding Financieel Dienstverlener: de verdieping

Het werk van bewindvoerders, schuldhulpverleners en andere financieel dienstverleners is er de laatste jaren niet eenvoudiger op geworden. De samenleving is voor kwetsbare groepen ingewikkelder dan ooit. Cliënten krijgen daarnaast vaak minder hulpverlening dan vroeger en worstelen met veel uiteenlopende problemen. Ben jij op zoek naar manieren om je cliënten nog beter te ondersteunen? Kosten sommige cliënten onevenredig veel tijd en wil je beter met deze “moeilijke” mensen om kunnen gaan? Wil je weten op welke manier je door minder tijd te besteden een beter resultaat kunt behalen? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

Na het volgen van deze opleiding ben jij in staat om

  • Sneller een gedragsverandering tot stand te brengen bij jouw cliënten;
  • In minder tijd meer te bereiken;
  • Je cliënten beter te begrijpen en beter bij hem aan te sluiten.

Bijzonder aan deze opleiding is dat je je in een groep met gelijkgestemden, professionals in de financiële dienstverlening, verdiept in de achtergrond van je cliënten zodat je effectiever wordt. In de lesdagen doe je kennis op over motivatie en gedragsverandering, de effecten van armoede en psychopathologie. Deze kennis vertaal je meteen in je dagelijkse werkpraktijk. Dat doe je meteen op de lesdagen, maar zeker ook in de leerteams. In de leerteambijeenkomsten werk je in een kleine groep studenten onder begeleiding van een coach aan je eigen doelen.

Na afronding van deze opleiding ben je effectiever in de begeleiding van je (moeilijkste) cliënten en ben je uiteindelijk minder tijd en energie aan hen kwijt.

Voor wie is deze opleiding?

Financieel dienstverleners die cliënten met meerdere problemen begeleiden en die excellentie willen bereiken. Je weet alles over budgetten, wet- en regelgeving en bent op zoek naar manieren om je doelen nóg beter te bereiken. Wij gaan uit van een hbo werk- en denkniveau.

Locatie en lesdagen

De lesdagen zijn gepland in Utrecht, van 9.30 tot 16.30 uur. De drie leerteambijeenkomsten worden in overleg gepland.

De drie begeleide leerteambijeenkomsten duren 2 uur per bijeenkomst en worden in overleg gepland.

Lesdagen: worden binnenkort gepland

Praktische informatie

Groepsgrootte

Er kunnen maximaal 12 studenten aan deze opleiding deelnemen.

Lesmateriaal

Het verstrekte materiaal om deze opleiding tot een goed einde te brengen bestaat uit:

  • Jungman, N. & T. Madern (2017) Basisboek aanpak schulden Groningen: Noordhoff uitgevers
  • Een handige waaier met gesprekstechnieken waardoor je cliënten beter kunt motiveren
  • Een studiehandleiding met de einddoelen en lesdoelen en een uitwerking per lesdag

Studiebelasting

De opleiding bestaat uit 4 lesdagen en een afrondend examen, thuisstudie en drie leerteambijeenkomsten. Reken op een studiebelasting van ongeveer 92 uur, wat neerkomt op een belasting van ongeveer 6 tot 8 uur per week.

  • 4 lesdagen van 8 uur en 8 uur voorbereiding
  • 3 leerteambijeenkomsten van 2 uur en 2 uur voorbereiding
  • 1 examendag van 8 uur en 8 uur voorbereiding

Diploma & accreditatie

Na het succesvol afronden van de post-hbo opleiding Financieel Dienstverlener: de verdieping ontvang je een diploma.

De Pons Academie is een CRKBO geregistreerde instelling.

PE-punten zijn aangevraagd bij BPBI, NBBI en Kiwa.


Deze opleiding is een nbbi Erkende opleiding.

Lesgeld

Jouw investering voor de gehele opleiding is € 2.150,-. Meld jij je 2 maanden voor de eerste cursusdag aan, dan ontvang je onze vroegboekkorting en betaal je € 1.950,- En ben je lid van de NBBI? Dan ontvang je nog een extra korting van 5%! Geef dat dan aan op je aanmeldformulier. Meer informatie over de NBBI: Opleidingen, Trainingen & Cursussen Voor Bewindvoerders | NBBI.

Kenniskring

Tijdens je studie kan je gratis deelnemen aan onze Kenniskring.

Het team

Gert-Jan Heinsman

Gert-Jan Heinsman

Gert-Jan is sinds het afronden van Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) aan de Hogeschool Utrecht (HU) in 2011 werkzaam in het sociale domein. Hij heeft als (senior) bewindvoerder gewerkt en is juridisch adviseur en bestuurder bij een rechtswinkel. Zijn expertise ligt in het sociale zekerheids- en insolventierecht. Daarnaast werkt hij o.a. als (reservist-) voorlichter bij het ministerie van defensie. Gert-Jan heeft verschillende seminars en lezingen gegeven over (juridische) beschermingsmaatregelen als bewind, mentorschap en curatele.

Pons-Academie-Berendineke-Steenbergen

Berendineke Steenbergen

Partner Pons Academie

Berendineke is sociaal wetenschapper en bedrijfskundige. Sinds 2001 is zij methodiekontwikkelaar en opleider. In 2016 verscheen het ‘Handboek weerbaarheid’ waarin zij, samen met anderen, de ontwikkelde methodiek beschrijft.

Esther Gast3

Esther Gast

Acteur en trainer

Esther is een bevlogen acteur en trainer. Na afronding van haar opleiding tot acteur/docent drama aan de theaterschool werkte zij onder meer als acteur in soaps, tv-commercials, theaterdocent en als stem-acteur. Tegenwoordig werkt zij veel als trainer en/of acteur in communicatieve vaardigheden voor onder meer Jeugdzorg, gemeenteambtenaren, UWV en medewerkers van het Centraal Orgaan Asielzoekers. Zij verzorgt voor de Pons Academie de vaardigheden lessen.

Pons Academie | Over Marcel

Marcel Schürmann

(Team-) coach

Marcel heeft na een aantal management functies in de bankwereld zijn leven gewijd aan opleiden en scholen. Hij werkte onder meer bij Nyenrode en Business School Nederland. Tegenwoordig is hij ook (team-) coach en ondersteunt organisaties bij het oplossen van complexe management- en beleidsvraagstukken.

Contact met (P)ons

Wil je meer informatie, of wil je gewoon even kennismaken? We zijn gevestigd in een prachtig pand, waar je van harte welkom bent voor een kop koffie.

Stuur ons een e-mail of bel ons:

Berendineke
Berendineke.steenbergen@ponsacademie.nl
06 1213 8968

Arno
Arno.deleeuw@ponsacademie.nl
06 1213 8955

 

Inschrijven & informatie

Beschermingsbewindvoerder